OVER ONS

Sinds 1987 zet antropologische studievereniging Kwakiutl zich in voor de belangen van studenten Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Sindsdien is de studievereniging steeds omvangrijker, professioneler en actiever geworden. Door een uitgebreid programma aan zowel sociale als studieverdiepende activiteiten maakt ASV Kwakiutl het voor studenten mogelijk meer uit hun studietijd te halen, zich meer aan de studie te verbinden, en tot kritische denken buiten het vakkenpakket aan te zetten.


Hier vind je de informatie over het bestuur, de commissies, algemene ledenvergadering en de raad van advies. 

 
 

Roman Giling

Coördinator reizen

Marie Voerman

Coördinator Studie

Anna Scholder

Voorzitter

Matthijs Klein

Penningmeester

Mauve Bos

Secretaris

secretaris@kwakiutl.nl​

 

CARRIÈRE 

Voorzitter: Marie Voerman

 

Na de studie Antropologie kan je alle kanten op. Maar hoe zit dat nou precies? Met de carrièrecommissie ga je de verschillende vakgebieden waar antropologen actief zijn verkennen om te ontdekken wat antropologen doen na de studie. Samen met de commissie zul je om de week vergaderen om een lezing, uitstapje en een activiteit te organiseren met antropologen uit het veld. Zo kun je voor jezelf en je medestudenten ontdekken hoe breed de mogelijkheden zijn voor antropologen in de echte mensenwereld!

Lijkt dit je leuk en kan je niet wachten om je aan te melden of wil je meer informatie over de commissie? Mail naar coordinator-studie@kwakiutl.nl of stuur een appje naar: 06-36397972

HUNSEL

Voorzitter: Roman Giling


De Hunsel commissie is een rustige commissie die een evenement per jaar organiseert. Tijdens het Hunsel weekend reizen we af naar een klein dorpje in Limburg waar leden veel lol hebben en elkaar beter leren kennen onder het genoten van een paar biertjes. 

 

Voor nog meer informatie kun je mailen naar:
coordinator-reizen@kwakiutl.nl
of stuur een appje naar: 06-21171577.

CONGRES

Voorzitter: Marie Voerman

Jaarlijks organiseert Kwakiutl een antropologisch Congres: Namgis! Met de congrescommissie komen wij wekelijks samen om zo in April een super tof Congres neer te zetten. Als lid van deze commissie leer je netwerken, een evenement opbouwen from scratch, creatieve ideeën uitwerken en nog veel meer! Er is veel eigen invulling mogelijk binnen de commissie vanwege de verschillende functies met eigen taken en het gaat daarnaast natuurlijk super gezellig worden om met zijn allen naar het evenement toe te werken!

Zin om met gezellige mensen wekelijks te eten, drinken en een congres te organiseren, of heb je vragen over de commissie? Mail naar coordinator-studie@kwakiutl.nl of stuur een appje naar: 06-36397972

LIFTWEDSTRIJD

Voorzitter: Roman Giling


In april organiseert Kwakiutl een liftwedstrijd! In teams van 2 vertrekken de leden naar een stad in Europa, waar ze het weekend door zullen brengen. De commissie bestaat uit 5 leden, die gezamenlijk een bestemming uitzoeken, spellen voor onderweg bedenken en een programma samenstellen. De deelnemers horen pas op de ochtend van vertrek waar ze heen moeten liften (anders kunnen ze vals spelen), dus het is van groot belang dat je een geheim kunt houden!

We zullen beginnen met vergaderen in januari en ongeveer elke twee weken samenkomen. De laatste maand zal het wekelijks worden.

 

Voor meer informatie kun je mailen naar info@kwakiutl.nl of stuur een appje naar: 06-21171577.

SOCIAAL

Dit jaar wordt de sociaalcommissie gesplitst in twee kleinere commissies:

de borrel- en de feestcommissie.

 

Als lid van de borrelcommissie ga je in samenwerking met SEC (Sociologie) over de wekelijkse borrels, de speciale themaborrels, de reünieborrels en de eindborrel. Deze commissie is misschien niet heel tijdrovend, maar wel een leuke uitdaging naast je studie. Bovendien kan je je extra creativiteit kwijt!

Jij zorgt er met je commissie voor dat je mede studenten elke week genietend de week kunnen afsluiten.

 

Voor de feestcommissie zoeken we studenten die het leuk vinden om naast de studie gave evenementen te organiseren met een beetje meer uitdaging. Denk hierbij aan evenementen als het welberoemde FMG-feest met andere studieverenigingen, een performance night, kledingruil en nog veel meer.

Deze commissie is tijdrovender maar beid je wel de mogelijkheid om je creativiteit de vrije loop te laten.

 

Voor beide commissies zoeken we enthousiaste, creatieve en ondernemende mensen. Ben jij klaar voor een uitdaging, houd je van aanpakken en kan je goed feestjes bouwen?!

Meld je dan nu aan en help mee met het organiseren van onvergetelijke evenementen.

 

Voor aanmelden, vragen of opmerkingen; stuur een mail naar coordinator-sociaal@kwakiutl.nl, stuur een appje naar: 06-43692340 of kom gezellig langs in de bk!

FILM- LEZING- DAB- (FLD)

Voorzitter: Marie Voerman​

Antropologie studeren is leerzaam en vaak super leuk, maar al dat lezen kan soms je neus uit komen. Als nieuwsgierigen semi-antropologen vinden wij dingen leren desondanks natuurlijk wel super leuk! Daarom organiseren wij met de film-, lezing-, DAB-Commissie evenementen die leerzaam zijn maar de hardwerkende studenten even lekker uit de sleur trekken.

Zin om om de week samen te komen om filmavondjes, een lezing en lezingen samen met sociologie ('De Andere Blik') te organiseren? Of snap je iets niet en wil je iets vragen? Mail naar coordinator-studie@kwakiutl.nl of stuur een appje naar: 06-36397972!

REIS

Voorzitter:  Roman Giling


De reiscommissie is verantwoordelijk voor de studiereis in mei. De commissie bestaat dit jaar uit de voorzitter en 6 of 7 leden, die het hele jaar door wekelijks (en soms zelfs twee keer per week) samenkomen. Nadat we
samen een locatie hebben gekozen moeten we tickets boeken, subsidie aanvragen, contact leggen met de universiteit en een NGO, hostels zoeken en nog veel meer. Er moet dus heel veel gedaan worden en dit maakt de reiscommissie een erg intensieve commissie. Daarom komt ieder lid dat zich aanmeldt eerst op sollicitatiegesprek.

 

Een groot voordeel als lid van de reiscommissie is dat je sowieso mee mag met de reis en niet hoeft te loten voor een plekje! Maar daar staat wel tegenover dat je maandenlang bezig bent met de
voorbereiding.

 

Wil je meer weten, stuur dan een mail naar coordinator-reizen@kwakiutl.nl of stuur een appje naar: 06-21171577

ALGEMENE LEDEN VERGADERING

Een Algemene ledenvergadering (ALV) is een vergadering waarin aan het begin van het jaar zowel het kandidaatsbestuur, de jaarbegroting en het beleidsplan worden ingestemd. Tijdens de halfjaars ALV update het bestuur haar leden over hoe het eerste halfjaar is verlopen en wordt daarnaast de Sollicitatie Commissie voorgesteld. Ook kan het bestuur tussentijdse ALV's organiseren om beslissingen te laten instemmen of om leden te laten meedenken over bepaalde ideeën. Het is belangrijk dat leden naar de ALV komen om bovengenoemde zaken in te stemmen en hun zegje te kunnen doen over het beleid en de evenementen van Kwakiutl. Het wordt verwacht dat leden zeer kritisch naar de documenten van het bestuur kijken tijdens een ALV.


Het is duidelijk dat jouw stem als lid van Kwakiutl telt in de besluiten van onze studievereniging!

 

Raad van advies

Even voorstellen: ‘De Raad van Advies’ (RvA)


De Raad van Advies probeert met gevraagd en ongevraagd advies een bijdrage te leveren aan het functioneren
van het bestuur van Kwakiutl. De raad is opgemaakt uit (actieve) leden en oud-bestuursleden van Kwakiutl met
hart voor de vereniging die de Kwakiutl cultuur zullen bewaken. Tevens bevat de RVA dit jaar een oud-bestuurslid van een vergelijkbare studievereniging die vanuit een ander blikveld zal kijken naar problemen binnen de vereniging.

 

De RvA houdt individuele (functionerings-) gesprekken met de leden van het bestuur, kijken sporadisch mee met bestuursvergaderingen en lezen alle ALV stukken door om vervolgens op de ALV
een advies te presenteren. Daarnaast willen we benadrukken dat de RvA open staat voor de mening van de leden
en kunnen jullie ons altijd bereiken voor vragen en of andere opmerkingen.

 

Wij zijn te bereiken
via raadvanadvies@kwakiutl.nl.


Liefs,
Rozan, Eveline, Jitse, Julia en Sabine

©2019 by ASV Kwakiutl. Created by cameleonit.com