OVER ONS

Sinds 1987 zet antropologische studievereniging Kwakiutl zich in voor de belangen van studenten Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Sindsdien is de studievereniging steeds omvangrijker, professioneler en actiever geworden. Door een uitgebreid programma aan zowel sociale als studieverdiepende activiteiten maakt ASV Kwakiutl het voor studenten mogelijk meer uit hun studietijd te halen, zich meer aan de studie te verbinden, en tot kritische denken buiten het vakkenpakket aan te zetten.


Hier vind je de informatie over het bestuur, de commissies, algemene ledenvergadering en de raad van advies. 

 
 

Marijn Groeneveldt

Coördinator Sociaal

Moena Geddi

Coördinator Studie

Veronique Bon

Voorzitter

Marijn Broek

Penningmeester

Iris van Dockum

Secretaris

COMMISSIES

 

LIFTWEDSTRIJD

Voorzitter: Moena Geddi


In april organiseert Kwakiutl een liftwedstrijd! In teams van 2 vertrekken de leden naar een stad in Europa, waar ze het weekend door zullen brengen. De commissie bestaat uit 5 leden, die gezamenlijk een bestemming uitzoeken, spellen voor onderweg bedenken en een programma samenstellen. De deelnemers horen pas op de ochtend van vertrek waar ze heen moeten liften (anders kunnen ze vals spelen), dus het is van groot belang dat je een geheim kunt houden!

We zullen beginnen met vergaderen in januari en ongeveer elke twee weken samenkomen. De laatste maand zal het wekelijks worden.

 

Voor meer informatie kun je mailen naar studie@kwakiutl.nl of stuur een appje naar: 06-42160610.

FEEST

Voorzitter: Marijn Groeneveldt 

Houd je van feesten en borrels? Meld je aan voor de feestcommissie en help mee met het organiseren van de wekelijkse borrels, themaborrel en feesten zoals het eindejaarsfeest en het gala? We zullen brainstormen over nieuwe locaties, thema’s, organisaties om mee samen te werken en activiteiten voor de evenementen; alle nieuwe ideeën zijn welkom! Geïnteresseerd?

Mail de coördinator sociaal:coordinator-sociaal@kwakiutl.nl

SOCIAAL

Voorzitter: Marijn Groeneveldt

 

Natuurlijk hebben we op sociaal gebied niet alleen maar feesten! Kwakiutl organiseert nog veel meer activiteiten elk jaar. Wil je deel uitmaken van het organiseren, plannen en bedenken van de leukste activiteiten dit jaar? Denk aan een kledingruil, kerstdiner, sinterklaas lunch, charity event of sportevenementen! Geïnteresseerd? Mail de Coördinator Sociaal:coordinator-sociaal@kwakiutl.nl

FILM/FILM FESTIVAL  

Voorzitter: Moenna Geddi

Deze commissie zal helemaal draaien om films en documentaires. Ik heb gemerkt dat naast mij ontzettend veel antropologie studenten geïnteresseerd zijn in films. Daarnaast is het nauw verbonden met onze studie, In het curriculum wordt er vaak gerefereerd naar een documentaire of word er in de les naar bepaald filmmateriaal gekeken. Ook kan je het vak visuele antropologie kiezen als minor of zelfs als master. Dit alleen al is genoeg reden om gezellig samen te komen, wat popcorn te maken en een film te kijken. Als je onderdeel wilt zijn van deze commissie zal je dit jaar een aantal filmavonden organiseren en ook een film festival! Omdat deze commissie nieuw is, heb je hier heel veel ruimte om jouw creativiteit te uiten. Dus heb je zin om een pionier te zijn en deze Kwakiutls beste evenementen te maken? Of heb je gewoon zin om te relaxen en discussiëren met wat mede film nerds?

 

Stuur een email naar coordinator-studie@kwakiutl.nl of stuur een appje naar: 06-42160610!

Lezing-, DAB

Voorzitter: Moena Geddi

Antropologie studeren is super educatief, interessant en vermakend, maar al dat lezen kan je soms best teveel worden. Als nieuwsgierige antropologen in spe vinden we nieuwe dingen leren erg leuk! Daarom organiseren wij, de Lezing-, DAB-commissie, evenementen die educatief zijn maar ook de hardwerkende studenten uit hun sleur halen. Is er een bepaald onderwerp wat niet (of niet genoeg) besproken wordt in het curriculum waar jij meer over wilt weten? Heb jij zin om om de week bij elkaar te komen om lezingen te organiseren met andere studieverenigingen (De Andere Blik)? Of als je andere vragen hebt, stuur een email naar coordinator-studie@kwakiutl.nl of stuur een appje naar: 06-42160610!

CONGRES

Voorzitter: Moena Geddi

Elk jaar organiseert Kwakiutl het Namgis congres! Met deze commissie zullen we wekelijks bij elkaar komen om een geweldig congres te organiseren in april. Als commissielid leer je een evenement op te zetten van begin tot eindresultaat, leer je netwerken en je creatieve ideeën vormen tot een echt concept. In overleg met de commissie kun je dit evenement geheel een eigen draai aangeven. Door verschillende posities binnen de commissie is er voor ieder een taak die bij hem/haar/hen past.

Heb jij zin om elke week bij elkaar te komen met een leuke groep mensen om hapje te eten een geweldig congres te organiseren, of heb je enige vragen over de commissie? Stuur een email naar coordinator-studie@kwakiutl.nl of stuur een appje naar: 06-42160610!

Reis

Voorzitter:  Marijn Beertje Broek


De reiscommissie is verantwoordelijk voor de studiereis van tien dagen in mei. De commissie bestaat uit de voorzitter en 6 of 7 leden, die het hele jaar door wekelijks (en soms zelfs twee keer per week) samenkomen. Nadat we samen een locatie hebben gekozen gaan we tickets boeken, subsidie aanvragen, contact leggen met een universiteit en NGO's, hostels zoeken en nog andere activiteiten plannen. Ieder lid dat zich aanmeldt moet eerst op sollicitatiegesprek.

 

Een groot voordeel als lid van de reiscommissie is dat je sowieso mee mag met de reis en niet hoeft te loten voor een plekje!

 

Wil je meer weten, stuur dan een mail naar coordinator-reizen@kwakiutl.nl of stuur een appje naar: 06-42265190

Acquisitie

Voorzitter: Marijn Beertje Broek


 De acquisitie commissie gaat dit jaar aan de slag met bedrijven werven voor sponsoring. Daarnaast is er ruimte om te kiezen om in gesprek te gaan met ngo's, met bedrijven en debatten te houden over antropologisch gerelateerde vraagstukken

Over het algemeen is er in deze commissie veel ruimte voor eigen invulling omdat deze commissie helemaal nieuw is!

Voor nog meer informatie kun je mailen naar:
penningmeester@kwakiutl.nl 
of stuur een appje naar: 06-42265190.

Hunsel

Voorzitter: Veronique Bon


De Hunsel commissie is een rustige commissie die een evenement per jaar organiseert. Tijdens het Hunsel weekend reizen we af naar een klein dorpje in Limburg waar leden veel lol hebben en elkaar beter leren kennen onder het genoten van een paar biertjes. 

 

Voor nog meer informatie kun je mailen naar:
voorzitter@kwakiutl.nl
of stuur een appje naar: 06-34153275.

ALGEMENE LEDEN VERGADERING

Untitled

Een Algemene ledenvergadering (ALV) is een vergadering waarin aan het begin van het jaar zowel het kandidaatsbestuur, de jaarbegroting en het beleidsplan worden ingestemd. Tijdens de halfjaars ALV update het bestuur haar leden over hoe het eerste halfjaar is verlopen en wordt daarnaast de Sollicitatie Commissie voorgesteld. Ook kan het bestuur tussentijdse ALV's organiseren om beslissingen te laten instemmen of om leden te laten meedenken over bepaalde ideeën. Het is belangrijk dat leden naar de ALV komen om bovengenoemde zaken in te stemmen en hun zegje te kunnen doen over het beleid en de evenementen van Kwakiutl. Het wordt verwacht dat leden zeer kritisch naar de documenten van het bestuur kijken tijdens een ALV.


Het is duidelijk dat jouw stem als lid van Kwakiutl telt in de besluiten van onze studievereniging!

 

Raad van advies

Even voorstellen: ‘De Raad van Advies’ (RvA)

De Raad van Advies probeert met gevraagd en ongevraagd advies een bijdrage te leveren aan het functioneren van het bestuur van Kwakiutl. De raad is opgemaakt uit (actieve) leden en oud-bestuursleden van Kwakiutl met hart voor de vereniging die de Kwakiutl cultuur zullen bewaken. Tevens bevat de RVA dit jaar een oud-bestuurslid van een vergelijkbare studievereniging die vanuit een ander blikveld zal kijken naar problemen binnen de vereniging. 
 
De RvA houdt individuele (functionerings-) gesprekken met de leden van het bestuur, kijken sporadisch mee met bestuursvergaderingen en lezen alle ALV stukken door om vervolgens op de ALV een advies te presenteren. Daarnaast willen we benadrukken dat de RvA open staat voor de mening van de leden en kunnen jullie ons altijd bereiken voor vragen en of andere opmerkingen. We hebben er heel veel zin in en hopen jullie volgend jaar te zien op de verschillende evenementen!
 
Wij zijn te bereiken via rva.kwakiutl@gmail.com

Liefs,
 Sam, Anna, Marie, Lenrine en Roman

WhatsApp%20Image%202020-09-11%20at%202.3